Utelamper til all slags bruk

Utelamper er ikke bare til praktisk bruk, men også til hyggelige sommerkvelder og hagefester. Vit hva du velger, og hvorfor.

 

Med det økende fokuset på det estetisk og visuelt tilfredsstillende i hverdagen, får belysning plutselig en helt ny betydning. Ikke bare inne, men også ute, og utvalget innenfor utelamper er plutselig steget kraftig. Utelamper er kanskje ikke så spennende sammenlignet med alle de mulighetene som finnes når vi skal velge belysning til hjemmene våre, men det kommer stadig flere og flere typer utelamper på markedet. Muligheten for å finne utelamper som passer inn i den visuelle ambisjonen man har for hagen, oppkjørselen eller uteområdet sitt øker med dette store springet i utvalget av utelamper, og kommer nok opprinnelig fra nettopp dette med det økende fokuset på det viuselle.

Utelamper behøver på ingen måte å være kjedelige, og utelamper behøver bestemt heller ikke å bare være det man vanligvis assosierer med utelamper. Med det kan man for eksempel si de vanlige taklampene, vegglampene, gjerne med bevegelsessensor. Det kan også være flombelysning til gårdsplassen, eller andre ting. Men utelamper kan være så mye mer enn det. Utelamper kan også være fine små lys satt ned i plenen, eller det kan i det hele tatt være dekorativ belysning som er mer hyggelig enn alene praktisk. Behovet for flere typer utelamper kommer fordi man bruker hagen, verandaen og andre uteområdet mye om sommeren, og trenger belysning som passer til et mer hyggelig formål. Man kan få utelamper i form av lysgirlander man kan henge i trærne i hagen eller langs kanten av verandaen. Dette er utelamper som gir en helt annen belysning enn det vanlige utelamper som vegglamper eller taklamper vil kunne bidra med, og legger også opp til at man bruker uteområdet til flere ting. Lys påvirker oss utrolig mye, så det er viktig å tenke på hvilket lys vi omgir oss med. Lys gir stemning, og hvis man har for mye eller for skarpt lys til hyggelige anledninger i hagen vil det mest sannsynlig sette en demper på stemningen. I motsetning vil mer kreative, hyggelige utelamper kunne gjøre akkurat det motsatte, nemlig å spille opp til en deilig, avslappende stemning. Det som kanskje er aller viktigst er at man er bevisst rundt de valgene man tar, sånn at man hvertfall har tenkt over at det valget man tar kommer til å påvirke en eventuell situasjon.

Å henge hyggelige lysgirlander i oppkjørselen kan kanskje høres ut som en fin idé, men det vil nok også mest sannsynlig bety at den som skal kjøre inn i garasjen etter at det har blitt mørkt faktisk ikke har nok lys til å se. det å tenke over at den belysningen man velger har innvirkning på den situasjonen som kommer til å utspille seg der, er en god pekepin når man skal velge type belysning til uteområdet. Markedet er så enormt stort, og man vil gjerne finne det som vil passe aller best til akkurat det man har behov for. Viten, og bittelitt research kan helt klart være et godt sted å begynne. Jo mer bevisst man er, jo større grunnlag har man til å ta et godt valg.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s