Fordelene ved å velge spotter som takbelysning

Spotter i tak er en god løsning i de fleste rom i huset. Spotter kan installeres i tak enten det er på badet, stuen, gangen, soverommet eller på kjøkkenet. Spotter er funksjonelle lamper som kan brukes til mange formål. Avhengig av formålet kan de bli utstyrt med lyspærer som passer, både i lysstyrke og temperatur. Selv om spotter gjerne kan installeres for eksempel på veggen, er det i de fleste tilfeller mest hensiktsmessig å ha de i et tak.

 

Det som skiller spotter i tak fra andre taklamper er at de kan stilles inn og beveges på slik at de lyser opp et spesifikt område av gangen. Det kan være det samme området som lyses opp hele tiden, hvis det er dette man ønsker å fremheve med lampene, eller så kan de snus og vendes på alt ettersom hvor lyset trengs aller mest. Det gjør spotter til et utrolig funksjonelt og praktisk valg av lamper til tak. Vi sier jo at noe er i spott-lyset hvis det er det som får mest oppmerksomhet. Og akkurat sånn er det man kan bruke spotter. Hva det enn er du ønsker å fremheve i ditt hjem, enten det er et spesielt møbel, kunst eller noe annet, kan du ved hjelp av spotter i ditt tak sikte inn lyset på disse punktene og stedene. Spotter kan for eksempel henges i et tak slik at de skinner ned på maleriet eller bildet som henger på veggen nedenunder. Dette er i alle fall et bedre alternativ enn å ha spotter installert på veggen, rett over bildet eller maleriet, da kunstverket på denne måten kan bli skadet ved å ha varmen og lyset så tett på. Ved å plassere spotter i et tak isteden for , vil du kunne oppnå samme effekt og fremheve kunstverket, uten at det tar skade av det. Uansett bør du være oppmerksom på valg av lyspærer i dette tilfellet. Velg aller helst LED pærer for å være på den sikreste siden, da disse ikke avgir varme på samme måte som andre lamper.

Spotter behøver dog ikke kun å velges når det er noe man vil fremheve. Spotter kan brukes i tak som hvilket som helst annen takbelysning. Plasseres de riktig kan spotter nemlig også brukes til å skape et jevnt og mykt lys i et helt rom. Trikset for å kunne få til dette er at lampene ikke må plasseres for tett på veggene slik at lyset blir for tydelig avgrenset og skarpt. De må samtidig ikke plasseres for langt unna, da de da vil kunne miste sin effekt. Plasser derfor spotter i ditt tak ikke lenger unna veggene enn at lyset treffer disse og lyser opp de horisontale flatene, men samtidig ikke for nærme. Dette vil gjøre at lyset gjør rommet større og lysere. Samtidig får du alle fordelene som hører med når du velger spotter til ditt tak, nemlig at du står fritt til å bevege lampene i den retning som du vil og kan forandre belysningen i rommet alt ettersom hvilket behov som melder seg. Ved at spotter i tak vanligvis peker sidelengs, mot veggene, unngår du dessuten å bli blendet som man kan bli når man ser opp mot takets andre lamper.

For å skape den belysningen som du ønsker deg med spotter, er det viktig å sette av god tid til planleggingen. Se an ditt behov, størrelsen på rom og tak, samt andre forhold og bestem deg for hva du vil med belysningen. Avhengig av rom og formål bør antallet spotter og deres planlegging testes ut slik at effekten blir riktig, før de installeres i ditt tak.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s